Sunday 19 April 2009

Bundesliga 28. voor

Kuna olen suur jalgpallihuviline ja pean end ka mõnel määral spetsialistiks, siis alustame ka spordikommentaaride lisamist:

Nädalavahetusl peeti Saksa Bundesliga 28. voor, mis tõi kaasa suurüllatuse, sest tabelis viimasel kohal olev Karlsruhe suuti 753 kuivale jäädud minuti järel värava lüüa! Kuigi Hoffenheim on viimastes mängudes kesine olnud ning Luiz Gustavo teenis endale järjekordse punase kaardi, on Karlsruhe saavutust raske ülehinnata. Tulemuseks õiglane 2:2.
Cottbus oli pärast Bielefeldi võitu ilmselges pohmellis, sest Schalkele vannuti võõral väljakul 0:4 alla. Schalke treeneritekolmik Büskens, Mulder ja Reck on endiselt kaotuseta. Ehk tehti viga kui eelmise hooaja lõpul toodi Rutten sisse, mitte ei jätkatud Büskensi ja Mulderiga?
Köln on otsustanud oma hooaja lõpetada ja Stuttgart sai võõrsil kerge 3:0 võidu. Mario Gomez, kes ilmselt mängitab Saksamaa eest oma kaksikvenda lõi kübaratriki.
Bochum pidi miniderbis Dortmundile alla jääma, üllataval kombel on Dortmundil väikseim arv kaotusi. Raske võit Wolfsburgile, jätkatakse endiselt esimesena ja vaid tuul ütleb, millal hoog peatub. Massiivne võit ka Bayernile, kes Bielefeldi harva täistribüüni kiuste suuti saavutada raske 1:0 võidu. Frankfurt jätkab eikellegi maal rühkimist, alistades nõrga Gladbachi 4:1. Gladbachi, Bielefeldi, Cottbuse kaotus muudab jätab pinged tabeli alumises otsas endiselt suureks.
Võitluses tiitli pärast jätkavad endiselt Hamburg ja Hertha, mõlemad said küll raske võidu, Hamburgi oma küll numbriliselt raske. Bremenile on see hooaeg pettumus olnud ning nõrka ründejõudu üritatakse Kuranyi ostmisega kompenseerida.

Nädala täkk: Schalke 04
Nädala kalkun: 1. FC Köln

Kuidas aga näevad välja võiduvõimalused liigas. Hetkel ei tasu esimest viite meeskonda tiitliheitlusest välja lülitada, kuna vahe on 6 vooru enne lõppu vaid kuus punkti. Kui suureks hinnata siis liidrite tiitlivõimalusi:

VfB Stuttgart 51 punkti ja hetkel 5. koht: Stuttgarti on ootamas rasked mängud, võõrsil Schalke ja Bayerniga, kodus Wolfsburgiga, kui kõik hästi läheb võidetakse kõik kolm kodumängu, sealhulgas ka Wolfsburg (kes pole eriti hea võõrsil olnud) ja võõrsil kas võidetakse või viigistatakse Arminiaga ja kaotatakse kaks mängu. Seega peaks Stuttgart lõpetama 61 punkti peal.

Hertha 52 punkti ja hetkel 4. koht: ees on neli võõrsilmängu, millest Karlsruhe vastu peaks võidu saama ja Hoffenheimi vastu viik, HSV-le kaotatakse ja Kölni tulemus on kahtlane, derbi Schalke vastu heal juhul võidetakse, ainus kindel mäng on kodus Bochumi vastu. Ideaalis saadakse 11 punkti, ilmselt aga 8. Seega 60 punkti Herthale.

HSV 54 punkti ja 3. koht: esimesed kolm mängu on rasked, viimased on lihtsamad. Lisaks kohtutakse 4 korda Bremeni vastu. Tihe graafik võib Hamburgile saatuslikuks osutuda, kuna nad on rõhutanud et kõigi kolme tiitli pärast võideldakse. Kõik kodumängud ilmselt võidetakse, võõrsil on Bochum ilmselt lihtsaim vastane. Kaotus võetakse vastu Werderi ja Dortmundi vastu. 12 punkti juurde teeb siis 66.

Bayern 54 punkti ja parema väravatevahega 2. koht: suurfavoriit on saanud üllatuskaotusi, kuid hetkel sihitakse esikohta, vastasel korral saab Klinsmann ilmselt kinga. Graafik soosib münchenlasi, kuna ees on 4 kodumängu, võõrsil tuleb mängida Cottbuse ja Hoffenheimi vastu, millest saadakse kas 4 või 6 punkti. Tahaks loomulikult loota Hoffenheimi tagasitulekut. Kodus on raskeimad mängud Stuttgarti ja Schalke vastu, nende kahe vastu saadakse 4 punkti, ülejäänud 2 kodumängu võidetakse. Bayerni saldoks kujuneb 14 punkti, kokku seega 68.

Wolfsburg 57 punkti ja liider: raske uskuda et Wolfsburg võib liiga võita, kuid kõik märgid osutavad sellele, parim ründeliin, noor ja energiline võistkond, parim treener. Eesolevast 3-st võõrsilmängust võidetakse Cottbus, viik Hannoveri vastu ja kaotus Stuttgartile. Kodus aga võidetakse kõik kolm mängu, raskeim on mäng Bremeni, kellele karikasarjas vannuti alla 2:5, sealt võib tulla ka esimene kodukaotus. Punkte seega 67-69.

Minu ennustus: Wolfsburg siiski vääratab kuskil (kaotus võõrsil Hannoverile ja võib-olla hooaja viimases liigamängus Werderile) ja Bayerni nopib ikkagi esikoha. Kolmandaks jääb ilmselt HSV ja neljandaks tuleb Stuttgart.

No comments:

Post a Comment