Saturday 18 April 2009

Sinivereliste sugulussidemed

Tuleb välja et praktilised kogu Euroopa monarhid on omavahel sugulased, nii nagu ka omavahel abielus olevad Inglise monarhid Elizabeth II ja Edinburghi prints Philip. Kuidas küll küsivad huvitatud? Asi on keeruline, kuna tänu erinevat liini pidi on praktiliselt kogu Euroopa kuningakojad suguluses, pole ime et seal leidub ka defektiga järglasi (Carlos II, Aleksei, jne). Aga hakkame siis arutlema keerulist niiti piidi. Kõigepealt Elizabethi ja Philipi sugulusside. Elizabeth on teatavasti Georges VI tütar, Georges VI oli Georges V poeg, kes oli omakorda Edward VII poeg, Edward VII oli kuninganna Victoria poeg. Prints Philip on aga Kreeka troonipärija Andrew (Andrei) poeg, kes oli omakorda Kreeka kuninga Georgios I poeg, Georgios I õde oli Alexandra, kes oli omakorda abielus Georges V-ga, kes on Elizabeth II vanaisa. Niisiis on Elizabeth II ja Philipi vaheline sugulusside selline: Elizabeth II vanaisa ja Philipi vanaisa õde olid omavahel abielus. Nii et siniverelised hoiavad oma verd puhtana ja ei luba juhuslikke tegelasi troonile.
Teistest sugulussidemetest: Briti kuningapere on omavahel suguluses ka Taani kuningaperega, kuna Aleksandra, kes oli Georges V naine oli Taani kuninga Christian IX tütar, Christian IX poeg oli Fredrik VIII, kelle poeg Christian X, kelle järeltulija oli Fredrik IX. Fredrik IX tütar on omakorda praegune Taani kuninganna Margrethe II. Margrethe II vanavanaisa Fredrik VIII õde Aleksandra oli seega Elizabeth II vanaisa Georges V naine.
Esimese maailmasõja osapooltest olid kõik impeeriumid omavahel suguluses: toon hetkel välja Saksamaa ja Venemaa. Saksamaa keiser Wilhelm II oli Friedrich II poeg, kelle ema Victoria oli kuninganna Victoria tütar. Venemaa keisri Nikolai II naine Aleksandra oli omakorda kuninganna Victoria tütretütar, veelgi enam keiser Aleksandr II tütar Maria oli abielus kuninganna Victoria poja Alfrediga, nende laps Marie abiellus Rumeenia kuninga Ferdinandiga. Ja veel üks sugulusside: Taani kuninga Christian IX tütar Dagmar oli abielus Vene keisri Aleksandr III-ga.
Georgios I kes oli Christian IX poeg oli isaks siis omakorda Andreile, kelle poeg on Briti kuningas Philip. Georgios I teine poeg Konstantinos oli abielus omakorda Sophiaga, kes oli Saksa kuninga Wilhelm II õde. Sophia ja Konstantinose poeg oli Aleksander, kelle tütar Aleksandra oli abielus Jugoslaavia kuninga Peter II-ga.
Seega ei piisa kuninglikel perekondadel vaid ühest sugulussidemest, vaid selleks on vaja enamat, nii olid Vene ja Inglise kuninglikud perekonnad kolmest kohast seotud. Samuti ma ei imesta kui mõni Briti troonipärija abiellub Taani troonipärijaga... Elagu verevahetus!

No comments:

Post a Comment